Tips när du ska välja kattsand

post thumb
Husdjur
by Annika/ on 28 Oct 2020

Tips när du ska välja kattsand

Utbudet av kattsand och strö är omfattande. När du ska välja kattsand bör du tänka på att katter är renliga djur som vill att kattlådan ska kännas fräsch. Ett bra kattströ dammar inte, suger upp vätska effektivt och tar bort lukt. Därför bör lådan ses över varje dag och avföring tas bort. Hos Zoobutiken gör vi det enkelt att välja kattsand då vi har sand och strö i en mängd olika utföranden. Kristallsand, pellets och klumpbildande lera har alla olika fördelar.

Kristaller luktar lite då de innehåller aktivt kol, medan pellets och växtfibrer har fördelen att de dammar mycket lite. Klumpbildande kattsand gör det lätt att städa kattlådan och är mjuk för kattens tassar. Vilken produkt du och din katt föredrar är en smaksak. Kika på produkterna i utbudet och fundera över vilka egenskaper som är viktigast för dig.

Att byta till ny kattsand

När du ska introducera ny kattsand är de långt ifrån säkert att din misse omedelbart uppskattar ett byte av kattsand. Det är därför en god idé att varsamt gå över till ett nytt märke genom att under några veckor blanda ut kattsanden av det nya märket med ditt nuvarande. Tänk på att du alltid bör ha cirka 5-6 centimeter kattsand i lådan. Kontakta gärna oss på Zoobutiken.se om du har frågor kattsand eller andra produkter för ditt husdjur!