Välj rätt hundbädd till resan

post thumb
Husdjur
by Annika/ on 28 Jan 2022

Välj rätt hundbädd till resan

Att resa med hund kan alltid vara spännande och annorlunda. Många gånger är det ett utmärkt sätt att träffa nya människor som också har hund i en annan stad. För att hunden ska känna sig trygg bör man ta med samma hundbädd som man har hemma alternativt någon filt eller leksak hunden är bekant med. Igenkännande lukter är ett enkelt sätt att lugna hunden med.

Lätt att rengöra för den unga hunden

För små och mellanstora hundar kan man hitta en mjuk och fluffig hundbädd i de flesta hundbutiker. Söker man något extra och med speciella material kan en Little&Bigger hundbädd vara att rekommendera. Unga hundar blir lätt åksjuka och även den vanaste hund kan ibland inte hålla sig om resan är lång. Köp därför alltid bädd med avtagbart hölje som lätt kan tvättas i maskin eller spolas av. Bra tips är att hunden inte äter precis innan resan ska börja.

På grund av reserestriktioner behöver man ibland låta hunden resa i en hundbur. För att den då ska känna sig lugn kan man placera hundbädden i buren. Buren ska dock inte vara så stor så hunden flyger omkring om det skulle vara skakigt. Ett par dagar innan kan man bjuda på lördagsgodis i buren så hunden känner sig bekant.

Hundbädd som går att packa

Har man en stor eller äldre hund behövs en ordentlig bädd för att den inte ska få liggsår eller problem med cirkulationen. Äldre hundar med astma och bronkit bör inte heller ligga direkt på ett kallt golv. Hemma väljer många att ge hunden en utsliten möbel som blir hundens egna plats. Resa kan däremot bli lite krångligare. I butik kan man dock hitta bäddar som är som små fältsängar som går att fälla ihop och lägga i bagageutrymmet.

Oftast står de på korta ben så att hunden kommer upp lite när den lägger sig. Här finns många olika varianter på nätet och de flesta websidor kan räkna om USD till SEK, så man veta hur mycket man betalar. Urvalet är stort och man kan hitta allt från hela sängar i matchande färger till rena kamouflage varianten i tältliknande material.

Liggplats för låg budget

En lite billigare lösning kan vara en mindre uppblåsbar madrass. Uppblåsbara liggplatser har ofta en bra isolering mot kyla och drag om hunden är känslig. Denna typ av hundbädd kan en del hundar uppleva som lite konstig då den gungar till när man lägger sig, men de vänjer sig fort och då är den mycket uppskattad. För en bra igenkänningsfaktor kan man lägga dess filt över så att det luktar som hemma.

Hundar uppskattar äventyr och nya miljöer, men precis som husse och matte, så behöver de kunna vila tryggt och bra för att lätt återhämta sig och kunna visa sin bästa sida nästa dag.