Klättervägg för katt – roligt och nyttigt för katten

post thumb
Husdjur
by Annika/ on 28 Nov 2021

Klättervägg för katt – roligt och nyttigt för katten

Katter är djur som älskar att klättra, utforska och hitta på diverse små bus, vilket du som kattägare säkert känner igen. Helst skulle säkert kissen vilka smyga runt uppe i trädtopparna där ute och jaga möss i skogen, men det finns det ju inte alltid möjlighet till, och speciellt om man kanske bor i stan. En bra lösning som markant kan öka en huskatts livskvalitet är att investera i en klättervägg för katt!

Katter behöver stimulation för att trivas

Att ha en katt kan vara både underbart och otroligt givande, men som djurägare så gäller det att se till att även katten får ut lika mycket av relationen. En katt är ju nämligen ingen leksak och heller inte någon prydnad att sätta på en hylla, utan det är ett levande djur som behöver aktiveras både fysiskt och mentalt. Katter behöver variation och möjligheten att utforska, och det är där en klättervägg för katt samt kanske ett litet klösträd kommer in i bilden!

Olika kattraser kan ha lite varierande behov av att klösa och klättra, men alla katter behöver någon form av utmaning och stimulans i vardagen, och speciellt om det handlar om en innekatt. Vi människor kan ju slå på TV:n eller ringa en vän, men din katt är beroende av att du bistår med lämplig underhållning.

Varför just en klättervägg för katt är ett bra tips

Om du inte ger katten något att klättra på så betyder inte det att katten kommer avstå från att klättra, utan istället så får du kanske en katt som klättrar på möblerna, river i tapeten, drar ner gardiner från gardinstångarna och diverse annat! Det är ju nämligen så att katter klättrar och klöser av naturen, och för både deras, din egen samt ditt hems skull så tjänar alla på att inhandla en klättervägg där katten faktiskt får (och bör) klättra.

När man har en katt så får man vara beredd på ett och annat busstreck, så som ett glas som knuffas ner från bordet eller små rivmärken på soffan, men det går ju åtminstone göra så gott det går för att motverka kaos! Överväg att inhandla en klättervägg så att du slipper få radion omkullvält när du sitter där och försöker lyssna på dagens Lotto resultat eller favoritlåten.

Massor av kattvänliga klätterväggar att välja mellan

Det roliga med en klättervägg för katt är ju dels att kissen får en spännande utmaning, men även att det går att hitta klätterväggar som passar in i just ditt hem! Man vill ju såklart att husdjuren ska ha det så bra och mysigt som möjligt, men samtidigt så vill man kanske att de tillbehör som handlas in ska passa in i rumsdekoren och inredningen! Då är det tur att det finns alternativ.

Ta en titt på de alternativ som finns, och välj en klättervägg baserat på vad du tror att din kisse skulle gilla, samt pris, storlek, färg, och allmänt utförande. Gör katten glad med en klättervägg!