Hundglasögon – därför är de en bra investering!

post thumb
Husdjur
by Annika/ on 29 Dec 2021

Hundglasögon – därför är de en bra investering!

Verkar din hund ha svårt att hitta sina leksaker, eller går den till och med in i väggar och andra hinder? Kisar din fyrbente vän och verkar tycka att sol i ögonen är jobbigt? Då kan det vara läge att skaffa hundglasögon, så kallade doggles. Här ska vi berätta mer om olika typer av doggles, hur och när de kan användas.

Hunglasögon med styrka

De flesta hundar med sviktande syn lär sig att anpassa sig till att se mindre. Hundägare som söker hjälp instrueras ofta att underlätta för den synskadade hunden genom att undvika att möblera om eller göra drastiska förändringar i hemmet som kan förvirra jycken. Hundar som förlorar synen behöver ofta stöd av sin ägare då de blir mer lättskrämda. Hundägande i kombination med husdjur med funktionsnedsättning kan vara utmanande och till och med frustrerande, men ett par receptbelagda hundglasögon kan göra så att hunden ser bra igen.

En veterinär kan undersöka hur allvarligt hundens synfel är och bestämma hundglasögonens styrka. Receptbelagda doggles ger många hundar synen tillbaka, men de fungerar inte alltid. Hundar som kan hjälpas är de som har åldersrelaterade synfel och hundar med grå starr. Utöver hundglasögon finns det även en mängd andra hundtillbehör som kan underlätta i vardagen.

Hundglasögon som skyddar vid aktiviteter

Glasögon för hundar kan också användas som ögonskydd för hundar som åker i bilar, på motorcyklar eller i cykelkärror. Hundar som färdas i den här typen av transportmedel kan få flygande skräp och damm i ögonen. I de här fallen ger glasögonen skydd. Fido ser med andra ord inte bara cool ut när han hänger ut med huvudet genom bilfönstret, utan han har även ett fullgott skydd för ögonen. Så kallade doggles skyddar också ögonen på polishundar och räddningshundar som är ute på uppdrag.

Hos oss hittar du såväl skyddsglasögon som solglasögon för hund. Precis som blanka aktier kan de vara en investering som lönar sig i längden. Kostnaden för ett par bra hundglasögon behöver inte vara särskilt hög, och vi har doggles i en mängd olika prisklasser. Kontakta oss gärna om du vill ha hjälp att välja rätt par!

Solglsögon för hundar

Vissa hundars ögon är särskilt känsliga för solljus. Du märker det genom att de kisar, gnäller eller krafsar sig i ansiktet när solen skiner. Ett par solglasögon för att blockera UV-ljuset kan hjälpa dessa hundar att känna sig mer bekväma utomhus. Hundglasögon med solskydd finns i en mängd olika utföranden och här gäller det att prova sig fram för att hitta en passande modell.

Precis som för människor är solglasögon även en rolig accessoar, i alla fall så länge hunden är bekväm i dem. De kommer i en mängd olika fäger och storlekar och kan matcha husse eller matte.